Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır, Gerekli Belgeler ve Ne Kadar? | Gezilecek Yerler

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır, Gerekli Belgeler ve Ne Kadar?

Kategori: Atina / Selanik / Vize / Yunanistan - 495 viewsYorum Yazın
Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır, Gerekli Belgeler ve Ne Kadar?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlar eğer Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi değillerse ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) sahibi iseler o zaman Yunanistan vizesi almak zorundadırlar.

Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 100 yer

Yunanistan Vizesi

Sınır komşumuz olan ve tarihsel süreçte pek çok ilişkilerimiz bulunan Yunanistan’a gitmek için vize almanız gerekmektedir. Tabi kesinlikle bir pasaportunuz olması kaydıyla. Yunanistan bir Avrupa Birliği üyesi olduğu için Yunanistan’a girebilmek için Schengen vizesi almalısınız. Schengen vizesi hakkında burada yazmıştık.

Yunanistan vize başvuruları genellikle Türkiye’de ki büyük şehirlerde konsolosluklar aracılığıyla ve Ankara’da ki elçilik aracılığıyla başvurular alınmaktadır. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turist diyede çeşitlendirilmektedir. Vize için gerekli ana belgeler şöyledir:

  1. Başvuru formu.
  2. En az 6 aylık Pasaport(En az iki boş sayfası bulunmalıdır).
  3. Önceki pasaportlar.
  4. Güncel olarak kullanılan pasaportun işlenmiş sayfalarının fotokopisi.
  5. Eski pasaportun (mevcut olduğu halde son 3 seneye ait Schengen vizelerin fotokopisi ),
  6. Nufüs Cüzdanı Fotokopisi
  7. İki adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz renk biyometrik fotoğraf.
  8. 30.000 Euro tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat süresi boyunca geçerli olan bir
  9. Seyahat Sağlık Sigortası.
Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi


Gezilecek Yerler

Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!